FNV wil download-licentie invoeren 2013-11-04T17:04:43

Spotify dit jaar ook in Nederland van start

Seriebewerken met IrfanView

FNV wil download-licentie invoeren

FNV wil download-licentie invoeren

Vakbond FNV wil een download-licentie invoeren om ervoor te zorgen dat muzikanten geen schade oplopen door downloaden. Dat zei voorzitter Agnes Jongerius zaterdagmiddag op popfestival Noorderslag 2010. "Popmusici verdienen met hun muziek niet genoeg om hun gezin te onderhouden.

Vakbond FNV wil een download-licentie invoeren om ervoor te zorgen dat muzikanten geen schade oplopen door downloaden. Dat zei voorzitter Agnes Jongerius zaterdagmiddag op popfestival Noorderslag 2010.

"Popmusici verdienen met hun muziek niet genoeg om hun gezin te onderhouden. Terwijl tal van bedrijven aan internet verdienen, komt muziek meestal nog steeds gratis als water uit de kraan. Met een licentie, een licence to download, zou je dat kunnen oplossen," aldus Jongerius.

De suggestie voor zo'n internetlicentie voor consumenten staat in een brochure van de FNV die op het festival is uitgedeeld. "Ik zou graag zien dat alle betrokken partijen rond de tafel gaan zitten om zo'n oplossing heel goed tegen het licht te houden. Nederland is koploper uitwisselen van muziek. Laten we onszelf ook tot koploper maken van een moderne oplossing, waarin we recht doen aan zowel de belangen van consument als die van de makers", zei Jongerius.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord