Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder 2013-11-04T16:41:07

Nieuwe tool tegen JavaScript malware?

Android 2.2 nu meest populaire versie

Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder

Fouten in rechtszaak tegen Xbox-modder

De rechtszaak die door de Amerikaanse overheid was aangespannen tegen de 28-jarige Matthew Crippen, die tegen betaling Xbox-en kraakte, is tijdelijk stilgelegd door fouten van de aanklager.De Ameri

De rechtszaak die door de Amerikaanse overheid was aangespannen tegen de 28-jarige Matthew Crippen, die tegen betaling Xbox-en kraakte, is tijdelijk stilgelegd door fouten van de aanklager.

De Amerikaanse overheid klaagde Crippen aan omdat hij inbreuk zou maken op de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) waarin staat dat het illegaal is om kopieerbeveiligingen in consumentenelektronica te overschrijven.

De aanklacht verliep echter niet voorspoedig; de rechter heeft zich naar verluidt nogal opgewonden over de fouten die de aanklager maakte en diens opgeroepen getuigen.

Zo was een gemaakte video waarop Crippen te zien was terwijl hij een Xbox aan het modden was in strijd met de privacywetgeving. Ook was er bewijsmateriaal achtergehouden voor de verdediging zodat die zich daar niet op hadden kunnen voorbereiden.

Verder vertelde de aanklager de juryleden dat Crippen schuldig bevonden kon worden zelfs als hij niet op de hoogte was dat zijn praktijken illegaal waren. Dit staat echter niet zo beschreven in de DMCA waar de aanklager zich op beroept. Daarnaast hekelde de rechter het feit dat de aanklager niet eerst een schikkingsvoorstel had voorgelegd aan Crippen.

[Via TGDaily]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord