Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen 2015-11-25T10:17:26

Easypix Bikeez zorgt voor muziek tijdens het fietsen

Berichten met ster markeren in WhatsApp

Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen

Foutje in Windows 10 november-update: dubbelcheck je privacy-instellingen

Microsoft heeft een foutje ontdekt in de november-update voor Windows 10. Daardoor kan het voorkomen dat sommige privacy-settings zijn gereset. Zo dubbelcheck je ze voor de zekerheid.

Wat is er aan de hand?

Microsoft rolde een nieuwe update uit voor Windows 10, maar trok die ineens weer terug. De reden blijkt nu een bug die er in sommige gevallen voor zorgt dat belangrijke privacy-settings weer zijn gereset - in het voordeel van Microsoft.

Hoe weet je welke Windows 10-versie je hebt?

Een gemakkelijker manier om daar achter te komen is door Uitvoeren te starten (Windows-toets+R), 'winver' in te typen (zonder de aanhalingstekens) en op Enter te drukken. Build 1024 is vóór de november-update, 10586 is ná de update.

Daarnaast kun je kijken bij Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.

Als daar nu staat 'Bijwerken naar Windows 10, versie 1511, 10586', is er sowieso niets aan de hand. De update moet dan nog worden uitgevoerd en Microsoft heeft de bug er inmiddels uitgehaald.

Om welke settings gaat het precies?

Loop voor de zekerheid je privacy-settings even na. Dat is sowieso af en toe wel een goed idee.

Het betreft vier settings, waarvan twee in Instellingen > Privacy > Algemeen. Om precies te zijn de bovenste twee opties over reclame-id en Smartscreen-filter. Standaard staan ze Aan, maar je kunt ze Uit zetten.

De andere twee functies die wellicht zijn gereset vind je in het Privacy-menu onder Overige apparaten (optie synchroniseren) en Achtergrond-apps.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord