Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

© CIDimport

Foutje! PvdA stemt voor uitzondering netneutraliteit

Geplaatst: 22 juni 2011 - 05:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:05

Redactie ID.nl

De stemming over de Telecomwet en netneutraliteit is uitgesteld tot vandaag omdat de PvdA per ongeluk voor een uitzondering op netneutraliteit stemde. De uitzondering heeft betrekking op internetfilters die zijn toegestaan op grond van ideologische motieven.

Netneutraliteit houdt kortweg in  dat bedrijven niet mogen bepalen welke internetdiensten consumenten wel of niet mogen gebruiken.Het voorstel voor deuitzondering op de wet komt van de SGP/CDA. Volgens dit voorstel mogen websites in bepaalde gevallen wel geblokkeerd worden. Een internetter mag dan via de provider vragen om een blokkade van bepaalde websites. Providers mogen niet zelf applicaties en websites blokkeren zonder een expliciet verzoek van de internetter.

Stemming opgeschort naar vandaag
Doordat de PvdA per ongeluk voor stemde en ook de VVD voor het amendement stemde, ontstond er een meerderheid. De stemming kon niet worden teruggedraaid omdat dat enkel is toegestaan op grond van technische storingen. Besloten werd om de stemming stil te leggen en uit te stellen tot vandaag. Het gaat dan puur om de stemming, het voorstel  van de SGP/CDA wordt niet opnieuw behandeld.

Onherstelbare fout
Volgens Bruno Braakhuis van GroenLinks is de fout niet meer te herstellen en moet er gekeken worden of er later een nieuw voorstel kan worden ingediend om deze fout te herstellen. Een andere mogelijkheid is dat de Eerste Kamer een stokje steekt voor deze uitzondering maar dat kost tijd aldus Braakhuis.

[Via: Nu.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten