Foxconn-arbeiders moeten schriftelijk beloven geen zelfmoord te plegen

© CIDimport

Foxconn-arbeiders moeten schriftelijk beloven geen zelfmoord te plegen

Geplaatst: 6 mei 2011 - 08:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

Volgens de Britse krant de Daily Mail zijn fabrieksarbeiders van Foxconn verplicht om schriftelijk te beloven geen zelfmoord te plegen.

Volgens de Britse krant de Daily Mail zijn fabrieksarbeiders van Foxconn verplicht om schriftelijk te beloven geen zelfmoord te plegen. Dit zou gedaan worden zodat de nabestaanden slechts recht hebben op minimale financiële compensatie.

Foxconn, o.a. fabrikant van de iPad, komt vaak negatief in het nieuws met betrekking tot de werkomstandigheden van hun fabrieksarbeiders. Volgens de Daily Mail hebben maar liefst veertien werknemers de afgelopen 16 maanden zelfmoord gepleegd waarschijnlijk als gevolg van de slechte omstandigheden in de fabriek.

Uit recent onderzoek onder de arbeiders door Centre of Research on Multinational Companies en Sacom, kwam naar voren dat abreiders soms 13 dagen achter elkaar moeten werken, niet met elkaar mogen praten en moeten staan gedurende werkdagen van 12 uur.

Foxconn zou hebben toegegeven dat de arbeiders langer werken dan wettelijk is bepaald, maar dat arbeiders dit vrijwillig doen. Uit het onderzoek kwam echter naar voren dat de $200 dollar die een arbeider verdient, niet genoeg is om van rond te komen en ze daarom wel moeten overwerken.

[Via: The Next Web]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten