Franse blogger krijgt boete voor slechte recensie

© CIDimport

Franse blogger krijgt boete voor slechte recensie

Geplaatst: 17 juli 2014 - 08:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:09

Redactie ID.nl

Niet alleen in Zuid-Afrika staat de vrijheid van meningsuiting enorm onder druk: ook in Frankrijk is een blogger veroordeeld tot een boete en moet ze de titel van haar negatieve recensie aanpassen. Het restaurant leed schade omdat het blog hoog scoorde op Google.

Caroline Doudet is een foodblogger uit Frankrijk, die €1500 moet betalen omdat ze een negatieve recensie over een restaurant schreef op haar blog Les Chroniques Culturelles. Zes maanden nadat ze de recensie schreef, sleepte het restaurant haar voor de rechter.

Vermijd Il Giardino

De restauranteigenaar claimt dat hij klanten is misgelopen omdat ze met haar blog getiteld “Een restaurant om te vermijden in Cap-Ferret: II Giardino” als vierde in de Google search resultaten verscheen. Doudet heeft de recensie inmiddels verwijderd, maar met wat googelen is die nog wel te vinden.

Invloedrijk

Deze beslissing stelt bijna dat het een misdaad is om ‘invloedrijk te zijn’ en hoog uit te komen in de zoekresultaten van een zoekmachine, zegt Doudet tegen de BBC. Zo creëer je bloggers die alleen invloedrijk worden als ze aardig zijn tegen iedereen. 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten