Friese spellingscontrole voor Office uitgebracht 2019-07-08T10:55:47

Mozilla test advertentieloze Firefox voor vast maandbedrag

Google-medewerkers luisteren mee naar Google Assistent-opnames

Friese spellingscontrole voor Office uitgebracht

Friese spellingscontrole voor Office uitgebracht

Veel aandacht voor de Friese taal, de afgelopen tijd. Want naast de start van een project voor Friese spraakherkenning is er nu ook Friese spellingscontrole voor Office-programma's als Word en PowerPoint uitgebracht.

Lees ook: It giet oan - Help spraakassistenten Fries te verstaan

De provincie Friesland werkte samen met de Fryske Akademy en Microsoft om honderdduizenden Friese woorden aan Office toe te voegen. Vooralsnog wordt deze spellingcontrolle niet standaard aangeboden. Je dient deze handmatig te installeren.

Dat werkt als volgt. Download hier het installatiebestand en doorloop de wizard. In Word, PowerPoint en Outlook stel je de taal daarna in bij het menu Taal, Controletaal instellen, Fries. In  Excel ga je naar Controleren, Spelling, Taal voor Woordenlijst, Fries

Lukt het niet? Volg dan deze handige installatie-instructies en instellingen-handleiding.

Benodigdheden

Om van de Friese spellingscontrole gebruik te maken, heb je Office 2013 of hoger nodig. Ondersteuning voor macOS volgt in een later stadium. Vooralsnog heb je er dus alleen iets aan op Windows-pc's.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord