Game of Thrones alleen nog voor Ziggo-abonnees

© CIDimport

Game of Thrones alleen nog voor Ziggo-abonnees

Geplaatst: 2 november 2016 - 09:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:47

Redactie ID.nl

De streaming dienst HBO Go en de HBO zender stoppen in Nederland, omdat Ziggo de exclusieve rechten heeft gekocht. Per 1 januari moet je een duur Ziggo-abonnement hebben om series als Game of Thrones legaal te kijken.

HBO, maker van niet alleen Game of Thrones, maar ook andere series als Band of Brothers, The Sopranos, Boardwalk Empire en True Detective, bood zijn series aan via een soort Netflix-achtige dienst HBO GO. Ook boden veel providers een HBO-zender aan. Wil je na 1 januari dit soort series legaal blijven kijken, dan kun je alleen bij Ziggo terecht, bij het duurste alles-in-een-abonnement dat zo’n tachtig euro per maand kost. Wie al een abonnement heeft bij HBO GO heeft pech.

Trend

Het is een trend dat providers zich met exclusief aanbod keihard werken om klanten te binden aan hun alles-in-een-pakketten. KPN maakt eigen series en Ziggo biedt veel sport (en nu dus ook HBO-series) aan. Klanten die liever alleen snel internet afnemen om zelf video te streamen zijn de dupe. Zo is het per 1 januari niet meer mogelijk om HBO Go af te nemen en wordt Fox Sports Go (het streaming abonnement van Fox Sports) ook al enkele maanden niet meer aangeboden. Ook is de up-en downloadsnelheid bij internet-only abonnementen vaak lager dan alles-in-een-abonnementen. Bij Ziggo is alleen internet afnemen überhaupt niet mogelijk.

Game of Thrones alleen nog voor Ziggo-abonnees-15984891

© CIDimport

Piraterij

Het wegnemen van legale opties om bepaalde films en series te kijken werkt piraterij in de hand. HBO-series zijn in het verleden ook al niet of moeilijk beschikbaar geweest. Het is dus niet verwonderlijk dat Game of Thrones de serie is die het meest uit illegale bron wordt gedownload of gestreamd. Ook worden streaming sites voor het kijken van live sport steeds gebruikelijker.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten