Gamers en hun virtuele alter ego 2013-11-04T17:32:25

Chinese Shaolin tempel lanceert online winkel

Microsofts besluit einde XP is definitief

Gamers en hun virtuele alter ego

Gamers en hun virtuele alter ego

Even voorstellen: links ziet u Androniki Makridou, rechts haar avatar Amymona waarmee ze zich in de virtuele wereld begeeft.

Even voorstellen: links ziet u Androniki Makridou, rechts haar avatar Amymona waarmee ze zich in de virtuele wereld begeeft. In het Haagse Museum voor Communicatie in Den Haag is nu een foto-tentoonstelling te zien waar, naast Androniki/Amymona, nog veertien andere gamers en hun virtuele alter ego geportretteerd zijn.

Digitale werelden zoals Second Life, Lineage en World of Warcraft zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het zijn grote sociale netwerken, waar mensen uit de hele wereld elkaar tegenkomen. Jong en oud, mannen en vrouwen, uit alle soorten milieus. In zo'n wereld zijn de bewoners avatars, die naar eigen inzicht kunnen worden vormgegeven, gekleed én van een karakter voorzien. Die digitale werelden lopen parallel aan onze werkelijke wereld, compleet met trends en hypes. Miljoenen mensen leiden zo een dubbelleven.

Fotograaf Robbie Cooper legde opvallende gelijkenissen en tegenstellingen vast van online gamers en hun avatars, en vertelt het verhaal erachter. Zo is Rurouni Kenshin de avatar van een Amerikaanse man met meervoudige lichamelijke handicap. Hij onderhoudt zijn sociale contacten in de digitale wereld, 80 uur per week. Rice is de avatar van een Amerikaanse transport officier en biedt hem de mogelijkheid geeft de gebeurtenissen in Irak een plek te geven. En Jova Song is de aantrekkelijke avatar van een Engelse huisvrouw die zo virtuele uitstapjes kan maken zonder een babysitter te moeten regelen. Ze poseert zelfs in pikante virtuele blaadjes.

De tentoonstelling 'Alter Ego - mijn avatar en ik' is te zien tot en met 4 januari 2009.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord