Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort

© CIDimport

Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort

Geplaatst: 20 december 2011 - 12:10

Aangepast: 19 september 2022 - 13:38

Redactie ID.nl

Seagate en Western Digital hebben aangekondigd hun garantietermijn voor de meest gangbare harde schijven te verkorten, in sommige gevallen van 5 naar 1 jaar.

Garantietermijn harde schijven tot 80% verkort

Wachten tot de prijzen dalen van harde schijven als gevolg van de overstromingen in Thailand wordt een beetje risicovoller. Vanaf 31 december gaat de garantie voor nieuwe harde schijven van Seagate omlaag, Western Digital volgt op 2 januari. Dus iedereen die een harde schijf wil met een langere garantietermijn moet nu nog zijn slag slaan. Volgens Seagate en Western Digital is de verkorting van de garantietermijn  meer in de lijn van andere elektronica-apparaten. Of de beoogde garantietermijn van 1 jaar in Europa kans van slagen heeft, is nog maar de vraag want het kan heel goed zijn dat het, net als vele andere elektronicaproducten, minimaal gedekt dient te worden met een garantietermijn van twee jaar.

Getroffen schijven

De verkorting van de garantie heeft betrekking op de harde schijven in laptops, desktops en consumentenelektronica en geldt bijvoorbeeld niet voor de harde schijven voor de servermarkt (Cheetah), WD Caviar Black, WD Scorpio Black, WD VelociRaptor en externe Seagate harde schijven. De harde schijven die het slachtoffer worden van de kortere garantie zijn:

Seagate

: Barracuda en Barracuda Green 3.5-inch harde schijven en de Momentus 2.5-inch (5400 en 7200rpm) die van 5 naar 1 jaar gaan. Seagate's nearline harde schijven, de Constellation 2 en ES.2 harde schijven, gaan van 5 naar 3 jaar garantie.

Western Digital

: Bij Western Digital gaan de Caviar Blue, Caviar Green en Scorpio Blue van 5 naar 2 jaar.

 Aangezien Western Digital de harde schijven tak van Hitachi heeft overgenomen en Seagate die van Samsung zou de verkorte garantie wellicht op termijn ook gaan gelden voor deze merken.

[Via: TechEye]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten