Geen gevaarlijke Note 7-telefoons meer in Nederland

© CIDimport

Geen gevaarlijke Note 7-telefoons meer in Nederland

Geplaatst: 9 december 2016 - 14:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:33

Redactie ID.nl

De brandgevaarlijke Galaxy Note 7 van Samsung is helemaal niet meer in Nederland te vinden. Alle consumenten die er eentje hadden, hebben 'm netjes teruggebracht.

Dat meldt Samsung vandaag aan Tweakers. Het bedrijf riep eerder alle Note 7-toestellen terug vanwege ontploffingsgevaar. Met name vanuit Zuid-Korea en de Verenigde Staten kwamen verhalen van exploderende phablets. De reden daarvoor zou zijn dat Samsung in de drang naar innovatie een te grote accu in een te smalle behuizing wilde krijgen. Dat bleek onveilig.

In Nederland is het toestel nooit te koop geweest, maar de telefoon is hier wel in het bezit geweest van kopers die 'm uit het buitenland importeerden. Nu is echter duidelijk dat er hier geen enkele Note 7 meer in omloop is, en ook niet in omringende landen. 

Update

Voor de zekerheid wordt er in heel Europa een update uitgerold die ervoor zorgt dat de accu niet meer volledig opgeladen kan worden. In Amerika is zelfs sprake van een update die de Note 7 helemaal onbruikbaar maakt. Daar is menig toestel nog altijd niet ingeleverd. Meer dan 280.000 brangevaarlijke toestellen zouden daar nog niet teruggestuurd zijn. 

Het hele debacle kost Samsung miljarden. Desondanks lijkt de imagoschade beperkter dan eerder gedacht. De meeste consumenten zouden in het vervolg alsnog een telefoon van Samsung overwegen, zodra ze toe zijn aan een nieuw toestel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten