Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn 2013-11-04T17:07:02

Microsoft waarschuwt voor onveilige wachtwoorden

Apple iPhone 3GS uitgeroepen tot beste product 2009

Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Geen kilometerheffing als kastjes te kraken zijn

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer. De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen.

Het inbouwen van registratiekastjes voor de kilometerheffing gaat niet door als blijkt dat deze te eenvoudig zijn te saboteren, stelt Minister Eurlings van Verkeer.

De minister zegt dat hij het de komende jaren uitvoerig wil testen. "Mocht in die testfase blijken dat de kastjes niet fraudebestendig zijn, dan komt de kilometerprijs er niet", zegt hij in De Telegraaf.

Diverse beveiligingsexperts hebben al gewaarschuwd dat de in te bouwen kastjes simpel te zijn te kraken. Het aantal gereden kilometers is van buitenaf te manipuleren met behulp van software en een laptop. Het adequaat beveiligen van dergelijk misbruik leidt volgens de experts tot een kat-en-muisspel tussen krakers en beveiligers dat de kastjes onevenredig duur maakt.

De minister is echter nog niet helemaal overtuigd en vraagt zich af hoe iemand nu al kan zeggen dat het kastje te kraken is, terwijl het nog niet eens bestaat. Hij verwijst naar Duitsland, waar het vrachtverkeer al veilig met kastjes rijdt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord