Geen nieuwe emoji in 2021 door coronavirus 2020-04-13T10:07:57

Zoekmappen in Outlook

Invoegtoepassing OfficeMaps

Geen nieuwe emoji in 2021 door coronavirus

Geen nieuwe emoji in 2021 door coronavirus

Vanwege het coronavirus zijn veel evenementen afgelast of uitgesteld. In de categorie 'klein leed' vallen ook nieuwe emoji daaronder. Ieder jaar verwelkomen we nieuwe emoticons, maar volgend jaar moeten we het een keertje zonder ze stellen.

Dat meldt het Unicode Consortium, de organisatie die over nieuwe emoji beslist. Eerst het goede nieuws: dit jaar staan er nog steeds 117 extra emoji op de rol. Die maken deel uit van Unicode 13, zijn al goedgekeurd en hoeven alleen nog maar uitgerold te worden naar smartphones en het web. Naar verwachting gebeurt dat in september.

Doorgeschoven

Het selectieproces voor Unicode 14 komt door de coronacrisis nu in het gedrang. Een en ander wordt uitgesteld, waardoor we de emoji die daar deel van uitmaken waarschijnlijk pas vanaf 2022 kunnen gebruiken. Het Consortium onderzoekt mogelijkheden voor een tussenfase. In 2021 zouden alsnog nieuwe emoji uit kunnen komen als het enkel variaties op bestaande figuurtjes zijn.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord