Gegevens 7,5 miljoen Adobe Creative Cloud-abonnees op de tocht

© CIDimport

Gegevens 7,5 miljoen Adobe Creative Cloud-abonnees op de tocht

Geplaatst: 28 oktober 2019 - 08:31

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:56

Redactie ID.nl

Gegevens van 7,5 miljoen Creative Cloud-abonnees zijn tijdelijk voor onbevoegden toegankelijk geweest omdat ze onbeveiligd op Adobe's servers geparkeerd stonden. Onbekend is nog of daar ook misbruik van is gemaakt.

Beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko van Comparitech ontdekte de database online. Hij kreeg ertoe toegang zonder een wachtwoord of iets dergelijks in te hoeven voeren. Diachenko nam contact op met Adobe en het bedrijf nam dezelfde dag nog de nodige maatregelen. Vermoedelijk stonden de gegevens inmiddels wel al een week lang op de tocht.

Wat voor gegevens?

Voor Creative Cloud-abonnees is er niet direct reden tot paniek. De gegevens in kwestie namelijk zijn vrij globaal, op e-mailadressen na. Die zouden cybercriminelen kunnen misbruiken voor phishing-aanvallen. Maar gevoelige informatie zoals betaalgegevens maakte niet deel uit van deze specifieke database.

Voor hen is het aan te raden de komende tijd hun mailbox goed in de gaten te houden. De kans bestaat dat er uit naam van Adobe mails worden verzonden, die eigenlijk afkomstig zijn van kwaadwillenden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten