'Gegevensverzameling Windows 10 straks inzichtelijker' 2018-01-22T15:47:44

Futuristische Amazon-supermarkt open voor publiek

Review: BlackBerry Motion

'Gegevensverzameling Windows 10 straks inzichtelijker'

'Gegevensverzameling Windows 10 straks inzichtelijker' Bron: ZDNet

Mogelijk wordt binnenkort inzichtelijker welke gegevens Microsoft precies van je verzamelt in Windows 10. Dat blijkt uit een nieuwe testversie van het besturingssysteem.

Lees ook: Dit is wat Microsoft precies allemaal over je verzamelt met Windows 10

In een nieuwe Insider Build zijn nieuwe opties toegevoegd aan de privacy-instellingen van Windows 10, schrijft de site ZDNet. Wat ze precies doen, is nog niet duidelijk. De knoppen werken namelijk nog niet, maar de bijbehorende teksten geven alvast een idee.

De knop Diagnostic data viewer lijkt te wijzen op een functie waarbij je kunt zien welke diagnostische gegevens worden verzameld. Met de knop daaronder (Delete diagnostic data) kun je deze informatie mogelijk van je systeem verwijderen.

Basis en Volledig

Eind vorig jaar tikte de Autoriteit Persoonsgegevens Microsoft op de vingers, omdat niet duidelijk genoeg zou zijn wat het bedrijf zoal van je bijhoudt. Het verzamelen van diagnostische gegevens is niet uit te schakelen, gebruikers hebben alleen de keuze uit de niveaus Basis en Volledig. 

Microsoft publiceerde onlangs toch een lijst, met daarin haarfijn uitgelegd om welke gegevens het gaat. De pagina in kwestie staat alleen zo vol technische begrippen, dat het voor de gemiddelde Windows 10-gebruiker niet te volgen is. Wellicht brengen de nieuwe privacy-opties daar verandering in. Mogelijk zijn ze straks onderdeel van de eerstkomende grote Windows 10-update van dit jaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord