Gemeenten: Overheid moet beter voorlichten over 5G

© CIDimport

Gemeenten: Overheid moet beter voorlichten over 5G

Geplaatst: 15 juni 2020 - 07:45

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:15

Redactie ID.nl

De overheid zou meer moeten doen om burgers voor te lichten over 5G. Dat vinden de meeste Nederlandse gemeenten, mede omdat zij vanuit bezorgde burgers veel vragen krijgen over de nieuwe standaard voor mobiel internet.

Dat blijkt vandaag uit een rondvraag van de NOS. Bijna 90 procent van de gemeenten heeft de afgelopen tijd van inwoners vragen over 5G ontvangen. Zij maken zich bijvoorbeeld zorgen over de vermeende gezondheidsrisico's die het met zich mee zou brengen. Ook berichten van anti-5G-groeperingen vallen eronder.

Voortouw nemen

Het zou schelen als de overheid het voortouw neemt met o.a. een voorlichtingscampagne, stelt krap 60 procent van de gemeenten. Dat zou in ieder geval meer gezag uitstralen. Nu zijn er (ook wereldwijd) nog geregeld demonstraties tegen de komst van 5G en zijn er de afgelopen maanden meerdere zendmasten in brand gestoken.

Er zijn al verscheidene onderzoeken gedaan naar de effecten van 5G-straling op het menselijk lichaam. Tot op heden zijn die niet gevaarlijk genoeg bevonden om het mobiele netwerk te weren. Toch doen er nog steeds veel 5G-complottheorieën de ronde.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten