Geruchten Google Phone zwellen aan 2013-11-04T17:06:22

Kerst: LED bespaart echt

Guitar Hero inspiratie voor kerstverlichting

Geruchten Google Phone zwellen aan

Geruchten Google Phone zwellen aan

Op internet gonst het inmiddels behoorlijk: Google zou binnenkort toch echt met een eigen telefoon gaan komen. Volgens The Wall Street Journal is de naam ook al bekend: Nexus One.

Op internet gonst het inmiddels behoorlijk: Google zou binnenkort toch echt met een eigen telefoon gaan komen. Volgens The Wall Street Journal is de naam ook al bekend: Nexus One. Nexus betekent volgens het woordenboek een manier om verschillende groepen of dingen met elkaar te verbinden - heel toepasselijk voor een internettelefoon dus.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zal Google de telefoon zelf gaan verkopen, dus niet in samenwerking met een telecomprovider. Geruchten worden ook gevoed door een posting op het officiële Mobile blog van Google. Daarop staat te lezen dat werknemers op dit moment een apparaat testen dat draait op Android en dat nieuwe mobiele features en mogelijkheden heeft.

Volgens verschillende bronnen zal de Nexus One een touchscreen hebben en een bescheiden aantal knoppen op de voorzijde. Dezelfde bronnen zeggen dat HTC de Nexus One zal gaan produceren. HTC is ook het bedrijf dat de eerste Android-telefoon heeft gebouwd, de G1.

De stap van Google om zelf met een telefoon te komen zal door een aantal andere marktpartijen niet al te vrolijk ontvangen worden. Met name bedrijven die inmiddels mobieltjes uitbrengen met Android - bijvoorbeeld Samsung en Motorola - zullen zich gepasseerd kunnen voelen.

Overigens is er ook al een telecombedrijf met de naam Nexus; benieuwd of dat nog consequenties voor de naam van Google's eigen mobiel zal hebben


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord