Gevoelige informatie auto-trackers online gelekt 2017-09-22T10:26:26

'Windows Store in Windows 10 gaat op de schop'

App lost Sudoku's in oogwenk op

Gevoelige informatie auto-trackers online gelekt

Gevoelige informatie auto-trackers online gelekt Bron: SVR Tracking

Het Amerikaanse SVR Tracking biedt een GPS-apparaatje aan dat je in je auto verstopt, om vervolgens de locatie van je voertuig op afstand te kunnen achterhalen. Bijbehorende account-informatie blijkt een poosje online inzichtelijk te zijn geweest.

Dat melden onderzoekers van MacKeeper Security. Zij vonden online gegevens van een half miljoen SVR-gebruikers, waaronder login-informatie. Daarmee zouden kwaadwillenden in kunnen breken op accounts, om zo te achterhalen wie in welke auto rijdt en waar. 

Waar je was

De software van SVR houdt locatiegeschiedenis tot maximaal 120 dagen bij. Interessante info voor bijvoorbeeld stalkers, die dan precies kunnen achterhalen waar je geweest bent. Onduidelijk is echter of de informatie ook gestolen en misbruikt is. 

Nadat MacKeeper Security SVR Tracking op de hoogte bracht, heeft dat bedrijf ervoor gezorgd dat de gegevens niet meer publiekelijk te benaderen zijn. Een officiële statement is verder niet gegeven. 

Versleuteld

De informatie was overigens wel versleuteld opgeslagen. Iemand zou de gegevens dus eerst ook nog moeten kraken. Maar omdat een verouderd algoritme voor de encryptie werd gebruikt, is die mogelijkheid met een beetje kwade opzet wel aanwezig.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord