Glide, Foursquare en Lifesum straks los op Android-smartwatch

© CIDimport

Glide, Foursquare en Lifesum straks los op Android-smartwatch

Geplaatst: 16 december 2016 - 10:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:31

Redactie ID.nl

Een van de belangrijkste vernieuwingen in Android Wear 2.0 is dat apps ook zonder smartphone kunnen functioneren. Google toont alvast drie voorbeelden, Glide, Foursquare en Lifesum.

Via Glide kun je straks videobellen vanaf je smartwatch, hoewel het horloge daarvoor wel zelf ook een camera moet bezitten. De meeste hebben dat niet, en daarom komen de makers ook met een speciaal smartwatch-bandje met camera-integratie, de CMRA.

De losstaande Foursquare-app laat restaurants en andere bezienswaardigheden in je buurt ontdekken, zonder dat die app ook op je smartphone hoeft te staan. Hetzelfde geldt voor Lifesum, een applicatie voor het bijhouden van je dagelijkse eten en drinken.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 komt volgend jaar uit en moet smartwatches meer als losse gadgets laten functioneren. Nu zijn ze nog erg afhankelijk van smartphones, waardoor de wearables nog niet zo'n toegevoegde waarde hebben.

Smartwatch-apps worden straks geïnstalleerd via een aparte Play Store. Fabrikanten kunnen ervoor kiezen om bestaande modellen een update te geven naar Android Wear 2.0, of nieuwe smartwatches er standaard mee te voorzien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten