Gmail-gebruikers opnieuw doelwit hackers

© CIDimport

Gmail-gebruikers opnieuw doelwit hackers

Geplaatst: 7 juni 2011 - 09:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:13

Redactie ID.nl

Google Gmail-gebruikers zijn wederom het doelwit van hackers, ditmaal door een bug in Adobe Flash Player. Afgelopen zondag heeft Adobe een patch uitgebracht en het wordt aangeraden om deze zo snel mogelijk te installeren.

Adobe heeft vandaag bevestigd dat een bug in de Flash Player actief wordt gebruikt om inloggegevens van Gmail-gebruikers te stelen. Het is niet de eerste keer dat Google het doelwit is van hackers, al eerder deze week heeft Google Chinese hackers nog beschuldigd van het stelen van Gmail gegevens.

“De bug in de Flash Player wordt gebruikt door hackers. Via mails met corrupte links proberen ze gebruikers op de link te laten klikken en zo toegang te verschaffen tot de systemen. Tot nu toe lijkt alleen Gmail het doelwit te zijn, maar er kan niet worden uitgesloten dat ook andere webmail-diensten het doel zijn”, aldus  Adobe woordvoerster Wiebke Lips.

Adobe heeft de bug als “belangrijk” gekwalificeerd, dat is de op één na hoogste bedreiging in het veiligheidssysteem van Adobe. Volgens die kwalificering kunnen hackers wel toegang krijgen tot jouw gegevens, maar kunnen ze geen schadelijke software op je computer plaatsen.

Gebruikers die geen Google Chrome gebruiken, kunnen de nieuwe patch downloaden van de Adobe site. Ook voor meer technische informatie over de update kan je kijken op de Adobe Security site.

[Via: Computer World]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten