Google-apps met een Star Wars-tintje

© CIDimport

Google-apps met een Star Wars-tintje

Geplaatst: 23 november 2015 - 11:19

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:11

Redactie ID.nl

Misschien is het je nog niet opgevallen, maar er komt binnenkort een nieuwe Star Wars-film uit. Nee, echt waar! En nu doet ook Google mee aan die gekte: je kunt de apps van de zoekgigant een Star Wars-thema geven.

Op deze website kun je kiezen, hoor je bij de Light side of de Dark side? Beide passen de vormgeving van Google-app op hun eigen manier aan. Je moet er wel een Google-account voor hebben, overigens. Anders werkt het niet.

Heb je een kant gekozen, dan wordt de progessiebalk van YouTube een lightsaber. Het Street View-mannetje? Een stormtrooper. Ook de kleuren passen zich aan; de duistere zijde hult de diensten van Google in zwart en rood.

Van mail tot maps

De diensten en apps die hier aan meedoen zijn als volgt: Android Wear, Chrome, Chromecast, Gmail, Inbox by Gmail, Google Calendar, Google Maps, Google Now, Google Search, Google Translate, Waze en YouTube.

Google zegt er wel bij dat het enkele uren kan duren voor je de wijzingen overal ziet. Op de bijbehorende site kun je ook weer terug naar de gewone, vertrouwde look. En anders is alles automatisch weer bij het oude vanaf 1 februari 2016.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten