Google Assistant leert Nederlands 2018-07-26T09:33:14

Thunderbird: ongewenste mail

WI-SP500-oordopjes Sony voor zomers sporten

Google Assistant leert Nederlands

Google Assistant leert Nederlands

Google’s spraakassistent Google Assistant is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. Google Assistant verstaat nu de Nederlandse taal en is (onder meer) te gebruiken op smartphones en tablets met Android, iPhones en iPads.

Spraakassistent Google Assistant is vergelijkbaar met Siri, Cortana en Amazon’s Alexa. Door middel van spraakcommando’s kun je bijvoorbeeld het nieuws en weer opvragen, muziek bedienen, je smartphone bedienen, slimme verlichting aan- en uitzetten en veel meer. Google Assistant heeft net als Alexa het grote voordeel dat het op veel verschillende apparaten gebruikt kan worden, want de assistent zit ingebakken in veel slimme speakers zoals Google Home of de Sonos One en smart-tv’s.

Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met Google Assistant? Neem dan deze vijf tips door.

Nederlandse apps

Google Assistant kan samenwerken met verschillende apps. Op dit moment kun je Google’s spraakassistent gebruiken voor verschillende Nederlandse applicaties, zoals KLM, ING en de NPO. Het aanbod van Nederlandse diensten en nieuwsbronnen is nog wat beperkt.

Wie tot dusver Google Assistant wilde gebruiken, moest via een omweg de Engelstalige versie activeren. Al in januari verklapte een Philips-topman dat in 2018 Google Assistant de Nederlandse taal zou leren. In de lente werden enkele bètatesters ingezet voor de Nederlandse versie van de spraakassistent. Dat bètaprogramma eindigde eind juni, waardoor de huidige introductie niet als een grote verrassing komt.

iOS en Android

Google Assistant komt beschikbaar op ieder Android-toestel met Android 6.0 (Marshmallow). Binnen een week moet de spraakassistent op ieder toestel aanwezig zijn, maar kan ook handmatig gedownload worden. De iOS-app voor Google Assistant moet binnenkort verschijnen, het wachten is op Apple die de update van de Google-app nog moet goedkeuren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord