Google-baas: "Wie niets te verbergen heeft..." 2013-11-04T17:06:42

Appvent Calendar: elke dag een gratis iPhone-game

Samsung onthult smartphone-platform Bada

Google-baas: "Wie niets te verbergen heeft..."

Google-baas: "Wie niets te verbergen heeft..."

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, heeft tegen de Amerikaanse televisie-zender CNBC gezegd dat alleen mensen die iets te verbergen hebben zich zorgen maken om het feit dat Google persoonlijke informatie bijhoudt. "Als er iets is waarvan je niet wilt dat iemand het te weten komt, zou je er gewoon helemaal niet aan moeten beginnen," zei Schmidt.

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, heeft tegen de Amerikaanse televisie-zender CNBC gezegd dat alleen mensen die iets te verbergen hebben zich zorgen maken om het feit dat Google persoonlijke informatie bijhoudt.

"Als er iets is waarvan je niet wilt dat iemand het te weten komt, zou je er gewoon helemaal niet aan moeten beginnen," zei Schmidt. Een uitspraak die hem inmiddels al op de nodige hoon uit de internetcommunity is komen te staan. Maar wat Schmidt daarna zei, heeft nog veel meer impact.

Hij gaf toe dat Google in sommige gevallen persoonlijke informatie overdraagt aan de overheid. "Het is nu eenmaal zo dat zoekmachines, waaronder Google, dit soort informatie een poos lang bewaart. En aangezien we hier in de Verenigde Staten te maken hebben met de Patriot Act [een wet die is aangenomen na de aanslagen op 11 september 2001 en die de Amerikaanse overheid meer mogelijkheden geeft om informatie te verzamelen in geval van mogelijk terrorisme, red.] kan het voorkomen dat we die informatie beschikbaar moeten stellen aan de overheid."


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord