Google beëindigt ondersteuning Android 2.3 en 3.0

© CIDimport

Google beëindigt ondersteuning Android 2.3 en 3.0

Geplaatst: 22 november 2016 - 07:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Redactie ID.nl

Android 2.3 (Gingerbread) en 3.0 (Honeycomb) krijgen een laatste update van Google Play Services. Daarna beëindigt Google de ondersteuning en werken veel apps niet meer op de jarenoude Android-versies.

Dat meldt de Android-eigenaar in een blogpost, bedoeld voor app-ontwikkelaars. Android 2.3 en 3.0 krijgen nog één Google Play Services-update, die het besturingssysteem en bijbehorende apps aanstuurt. Na deze 10.0.x-update is het over en uit voor de Android-versies en brengt Google alleen nog Play Services-updates uit voor Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger. 

Miljoenen Android 2.3-apparaten

Android 2.3 werd bijna zes jaar geleden geïntroduceerd en draait volgens Google nog steeds op 1.3 procent van de actieve Android-apparaten. Dat is naar verhouding niet veel, maar alsnog gaat het om miljoenen (veelal goedkope) smartphones. Die krijgen binnen enkele maanden te maken met niet-werkende apps, net als de niet-populaire Android 3.0 Honeycomb-versie.
Google's beslissing om de ondersteuning voor deze Android-versies te staken is begrijpelijk: ze zijn enorm oud en kunnen niet overweg met nieuwe functies die de laatste Android-versie, 7.0 Nougat, met zich meebrengt. Wie een Android-apparaat met versie 2.3 of 3.0 heeft, kan dus het beste overstappen op een toestel met een nieuwere versie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten