Google betaalt 1 dollar schadevergoeding aan echtpaar

© CIDimport

Google betaalt 1 dollar schadevergoeding aan echtpaar

Geplaatst: 3 december 2010 - 07:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:25

Redactie ID.nl

Het echtpaar Aaron en Christine Boring spanden een rechtszaak aan in april 2008 tegen Google.

Het echtpaar Aaron en Christine Boring spanden een rechtszaak aan in april 2008 tegen Google. De zoekgigant had foto’s van hun privéweg op Street View gezet en daar maakten ze bezwaar tegen.

Er is nu eindelijk een uitspraak en hoewel het echtpaar in het gelijk werd gesteld, kreeg het slechts een schadevergoeding van 1 luttele dollar toegewezen.

De rechter had al eerder uitspraak gedaan waarbij het echtpaar in het ongelijk werd gesteld omdat de informatie op Google Street View ook al elders op internet te vinden was inclusief de verkoopprijs van het huis. Het echtpaar besloot in beroep te gaan en het over een andere boeg te gooien door Google aan te klagen voor het betreden van hun privéterrein.

De rechter gaf het echtpaar in nu gelijk maar wees toch maar een klein bedrag toe omdat het niet overtuigd was dat het echtpaar werkelijk veel bezwaar had tegen de vermeende inbreuk op hun privacy omdat ze op andere punten laks waren met hun privacy. Zo koos het echtpaar er bijvoorbeeld niet voor om de rechtszaak te laten verzegelen waardoor hun namen gewoon in de openbaarheid konden komen.

[Via Arstechnica]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten