Google blijft populairste site van Nederland

© CIDimport

Google blijft populairste site van Nederland

Geplaatst: 3 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:32

Redactie ID.nl

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft online onderzoeksbureau Multiscope een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. Google.nl is - alweer - nummer één. Opvallend is de grote sprong die YouTube.com heeft gemaakt: van de zestiende plaats in 2008 naar de tweede plaats in 2009.

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft online onderzoeksbureau Multiscope een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. Google.nl is - alweer - nummer één. Opvallend is de grote sprong die YouTube.com heeft gemaakt: van de zestiende plaats in 2008 naar de tweede plaats in 2009. Hyves is nummer drie.

Alle sites in de top 20 groeiden dit jaar, de enige uitzondering hierop is Startpagina.nl. De groten worden groter en sterke merken zoals Wehkamp.nl, Neck.nl, Kpn.com en Vodafone.nl handhaven of veroveren hun positie binnen de top 20.

Snelste groeier binnen de top 20 is Youtube.com. Microsoft.com groeit doordat haar software steeds meer koppelingen heeft met de website. Facebook.com (56) haalde deze jaarlijst (nog) niet omdat de site pas in de loop van het jaar hard is gegroeid. Het sociale netwerk is inmiddels een vaste waarde binnen de maandelijkse top 20. Cheaptickets.nl (35) stijgt dit jaar met 160 plaatsen en is daarmee de grootste stijger.
Dalende posities

Live.com daalt licht maar eigenaar Microsoft bereikt met zoekmachine Bing.com (81) ook nog een kwart van de Nederlandse internetgebruikers. Telegraaf.nl, Anwb.nl, Web-log.nl, 9292ov.nl en Vistaprint.nl verliezen hun positie in de top 20. Verder dalen Marktplaats.nl, Buienradar.nl, Nl.wikipedia.org, Detelefoongids.nl, Msn.com, Neck.nl, Nu.nl en Rabobank.nl binnen de top 20.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten