Google brengt Latitude op iPhone 2013-11-04T17:14:05

Let op! E-cardspam neemt toe

Internetgebruik op mobiel neemt toe in VS

Google brengt Latitude op iPhone

Google brengt Latitude op iPhone

Google heeft op haar blog laten weten dat de locatieservice Latitude vanaf nu ook werkt op de iPhone. Google Latitude is een dienst waarbij je aan je vrienden kunt laten zien waar je je momenteel bevindt.

Google heeft op haar blog laten weten dat de locatieservice Latitude vanaf nu ook werkt op de iPhone. Google Latitude is een dienst waarbij je aan je vrienden kunt laten zien waar je je momenteel bevindt. Je vrienden doen dit vervolgens ook, waardoor je op de kaart kunt zien waar zij momenteel zijn en hoe je het snelste naar ze toe kunt gaan.

Latitude heeft alle functionaliteiten die het ook op andere platformen zoals bij Android, Blackberry, Symbian en Windows Mobile biedt. Er is een groot verschil: omdat Apple geen achtergrondprocessen toestaat zal de gebruiker altijd zelf handmatig zijn nieuwe locatie moeten doorgeven.

Google zegt dat het nauw heeft samengewerkt met Apple om Latitude op de iPhone te brengen. Ze hebben eerst een Latitude applicatie gemaakt, maar Apple verzocht hen de functionaliteit in een webapplicatie onder te brengen omdat de Latitude-applicatie anders teveel op haar eigen Maps applicatie zou lijken.

Latitude op de iPhone is mede daardoor nog vrij beperkt. Enkele goede uitbreidingen zouden status-updates van vrienden kunnen zijn, of een overzicht van welke vrienden er het dichtst in de buurt zitten.

Gebruikers met een iPhone surfen naar google.com/latitude om de nieuwe dienst uit te proberen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord