Google Chrome 100.000 Stars experiment 2013-11-04T15:51:27

Google Maps voor iOS bijna klaar

Facebook stapt over op https-connecties

Google Chrome 100.000 Stars experiment

Google Chrome 100.000 Stars experiment

Google heeft voor Chrome een experiment gelanceerd onder de naam ‘100.000 Stars’ waarin je door het heelal kunt vliegen. Op deze manier kun je de 100.000 sterren die het dichtste bij de aarde liggen, bekijken. ‘Dichtste’ is relatief want we spreken hier over afstanden in lichtjaren.

Wie een vlucht wil nemen in het 100.000 stars experiment kan hier opstappen. Wanneer je op de individuele sterren inzoomt, komt de naam van de betreffende ster in beeld (indien benoemd door astronomen). Door op de naam te klikken, krijg je meer informatie te lezen. Geen zin om zelf een koers te bepalen? Gebruik dan de tour-optie. De muziek wordt verzorgd door Sam Hulick die ook de muziek voor het populaire science fiction computerspel Mass Effect heeft gecomponeerd.

Het experiment gebruikt WebGL, CSS3D en WebAudio en geeft een mooi kijkje in ons heelal en 100.000 sterren is slechts een fractie daarvan. 

Google Chrome 100.000 Stars experiment

Wie uitgevlogen is en meer wilt weten over het universum kan altijd nog virtueel aanschuiven bij het interessante college over de oerknal dat dit jaar door Robbert Dijkgraaf werd gegeven:

[Via: Google blog]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord