Google Cloudprinter app: Printen vanuit Android 2013-11-04T15:36:04

DuckDuckGo zoekmachine populair door PRISM

Office Mobile app voor iPhone

Google Cloudprinter app: Printen vanuit Android

Google Cloudprinter app: Printen vanuit Android

Google heeft de Cloudprinter app uitgebracht waarmee bestanden vanaf je telefoon of tablet via internet naar je printer wordt verzonden. De printer moet wel compatible zijn. Heb je geen comptible printer dan kan het via een omweg door de printer te koppelen aan een actieve pc die verbinding met internet heeft. 

Het was al mogelijk om Google Drive bestanden via Googleprinter te printen maar met de Googleprinter app voor Android kun je alle bestanden via je mobieltje als printopdracht versturen. De printopdrachten die je via de Google Cloudprinter app verstuurt, gaan over een beveiligde HTTPS-internetverbinding. Na de printopdracht wordt het bestand verwijderd van de Google servers. Meer over privacy opties vind je hier.

De voordelen van printen vanuit de cloud volgens Google

Cloudprinter delen

Je kunt je Cloudprinter ook met een druk op de knop met anderen delen. De status van printopdrachten kun je ook via de app bijhouden en uiteraard kun je printrechten ook weer intrekken wanneer je bijvoorbeeld ziet dat een vriend zijn digitale encyclopedie n full color als printopdracht naar je printer heeft verzonden.

Cloudprinter

Cloudprinters en Cloudprinter App

Wil je weten welke printers geschikt zijn voor Google Cloud printing dan kun je hier een lijst vinden. De Google Cloudprinter app kun je uit Google Play downloaden (minimaal Android 2.3.3 nodig)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord