© CIDimport

Google Easter Eggs-lijstje

Geplaatst: 9 november 2011 - 10:31

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:05

Redactie ID.nl

Google heeft een aantal grappige dingetjes verstopt in de vorm van zogenaamde Easter Eggs met als actueel voorbeeld de 'Do a barrel roll' zoekterm waarbij het hele scherm draait. In dit berichtje vind je een lijstje met populaire Google Easter Eggs.

We schreven laatst over de 'Do a barrel run' dat zelfs trending topic werd op Twitter. Je kunt door bepaalde zoekwoorden in te typen het thema van de zoekpagina veranderen. Wanneer je 'google pirate' intypt en op 'ik doe een gok' klikt, dan lijkt het alsof de Google tekstlinks door een piraat zijn geschreven. De bekende Google Doodles zijn ook terug te vinden door bijvoorbeeld 'google pacman' of 'google guitar' in te typen en op 'doe een gok te klikken'.

Er is ook een lijstje op Facebook gepost van een aantal populaire Easter Eggs. Probeer ze zelf. Let wel op dat je op 'ik doe een gok' klikt. Mocht je niet zover komen omdat Google automatisch al de autocomplete-functie gebruikt, dan moet je deze even uitzetten door naar ‘zoekopties’ (via pictogram van radartje) te gaan. Kies daar voor ‘Google Instant niet gebruiken’ en sla de voorkeuren op.

Weet je ook een Easter Egg? Laat het weten in een reactie onderaan het bericht!

Meer Google Easter Eggs die niet direct via een zoekterm opkomen zijn ook in dit lijstje te vinden van de Telegraph.

[Via: The Next Web]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten