Google gaat internetpiraten op legale alternatieven wijzen

© CIDimport

Google gaat internetpiraten op legale alternatieven wijzen

Geplaatst: 20 oktober 2014 - 07:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:23

Redactie ID.nl

Google gaat advertenties tonen van legale streamingdiensten als Netflix en Spotify, zodra mensen zoeken naar de naam van een film of artiest in combinatie met woorden als watch, download en free.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van de zoekgigant over het aanvechten van internetpiraterij. De nieuwe advertenties worden getest in Amerika en worden later uitgerold naar de rest van de wereld.

Het is een nieuwe stap in Google's strategie om auteursrechthebbenden tegemoet te komen. Zo worden links naar illegale downloadsites inmiddels minder snel weergegeven in zoekresultaten. 

Verwijderverzoeken

Daarnaast kunnen bedrijven kosteloos een aanvraag doen om zoekresultaten helemaal te verwijderen. Dat gebeurde in de periode 2013-2014 224 miljoen keer. 222 miljoen links werden daarop ook echt weggefilterd, vaak binnen zes uur na aanvraag. Onlangs bleek dat er in de afgelopen drie jaar een half miljard dergelijke verzoeken zijn geweest en het worden er telkens meer.

Google benadrukt in diens rapport echter dat internetpiraten zoekmachines niet nodig hebben om aan illegale media te komen. Ze horen vaker over downloadsites van vrienden of via sociale media, dan dat ze er op terechtkomen via Google. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten