Google gaat netbooks weggeven - denkt Linux-expert 2013-11-04T17:07:24

Gebruik Opera Mini stijgt 11% binnen één maand

Al twee miljoen Facebook-gebruikers via Xbox Live

Google gaat netbooks weggeven - denkt Linux-expert

Google gaat netbooks weggeven - denkt Linux-expert

Linux-gebruikers kennen Glyn Moody waarschijnlijk wel - auteur van een aantal boeken over Linux en open source software.

Linux-gebruikers kennen Glyn Moody waarschijnlijk wel - auteur van een aantal boeken over Linux en open source software. Nu Google vorige week meer helderheid heeft verschaft over Chrome OS, komt Moody met een bijzondere theorie: volgens hem gaat Google in de toekomst gratis netbooks weggeven.

Op het eerste gezicht lijkt dit een theorie die nergens op gebaseerd is, maar Moody's redenatie snijdt wel hout. Door netbooks met Chrome OS gratis weg te geven, en zo het aantal gebruikers van Chrome OS te laten toenemen, zou Google uiteindelijk meer advertentie-inkomsten kunnen genereren. Omdat Chrome OS geheel web-based is, zullen gebruikers niet kunnen ontkomen aan Google-advertenties.

Om de kosten zou Google het weggeven van netbooks volgens Moody niet hoeven te laten. Chrome OS zou kunnen draaien op netbooks zonder harde schijf, terwijl er ook maar weinig RAM-geheugen nodig is. Moody becijfert dat Google aan productiekosten daarom, qua hardware, met ongeveer 20 dollar per netbook klaar kan zijn.

Moody wijst in dit verband ook op het feit dat Google eerder deze maand Teracent heeft gekocht, een bedrijf dat technologieën heeft ontwikkeld waarmee banners en andere web-advertenties geserveerd kunnen worden die helemaal gericht zijn op individuele internetters. Teracent kijkt bijvoorbeeld naar het land of de plaats waar de internetter zich bevindt en analyseert ook op welke advertenties iemand eerder geklikt heeft. Zo kunnen er compleet op maar gesneden advertenties getoond worden - en met dit soort advertenties zou Google dus weer meer geld kunnen gaan verdienen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord