Google haalt games met Gaza-thema uit Play Store

© CIDimport

Google haalt games met Gaza-thema uit Play Store

Geplaatst: 5 augustus 2014 - 05:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:59

Redactie ID.nl

Google heeft verschillende spelletjes uit de Play Store gehaald die het huidige conflict in de Gazastrook als thema gebruikten. Onder meer 'Bomb Gaza' en 'Gaza Assault: Code Red' zijn daardoor niet meer te downloaden.

Google meldt aan persbureau Reuters dat de games de algemene voorwaarden van de Play Store overtreden. Daarbij wordt niet duidelijk gemaakt om welke regels het precies gaat, hoewel techsite Engadget suggereert dat de games op grond van het aanzetten tot haat zijn verwijderd.

In Bomb Gaza bestuur je een Israëlische F-16 die 'bommen moet droppen en het doden van burgers moet vermijden.' Ondertussen ontwijk je de raketten die de Hamas-strijders op je afvuren. Het doel van Gaza Assault is vergelijkbaar: als een bewapende Israëlische drone is het de bedoeling de Gazastrook onder controle te krijgen.

Smakeloos

"Deze games zijn smakeloos en verheerlijken het geweld van de bomaanslagen op Gaza, waarbij al duizenden slachtoffers zijn gevallen," aldus Chris Doyle van The Council for Arab-British Understanding aan de Britse krant The Telegraph.

Computerspellen mogen best over oorlog gaan, maar "als ze een nog lopend conflict als setting gebruiken, dan is dat extreem problematisch." Een jonge generatie loopt zo het risico te denken dat het huidige geweld "heel normaal is," zo verklaart Doyle. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten