Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd

© CIDimport

Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd

Geplaatst: 20 juni 2011 - 08:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:06

Redactie ID.nl

Google sloeg gisteren de plank volledig mis met de Vaderdagherinnering, die ongetwijfeld goed bedoeld was.

Speciaal voor Vaderdag had Google de doodle aangepast op de website, bovendien had Google ook een herinnering op de website gezet met de tekst: “Bel je vader met Gmail”en in het chatscherm van Gmail was er ook geen ontkomen aan.

Openbaar of privéGebruikers zouden geen moeite hebben met het feit dat Google Vaderdag viert op de homepage omdat ze dat als openbare informatie zien. Wanneer ze echter zijn ingelogd in hun Gmail-account en dan op het bericht ‘Bel je vader met Gmail’ worden gewezen, zien zij dat als een bemoeienis in hun persoonlijk leven.

Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd-16564723

© CIDimport

PijnlijkBij een aantal gebruikers is deze Vaderdagspecial in het verkeerde keelgat geschoten en verschenen er pijnlijke reacties op diverse fora:  “Ik heb laatst mijn vader verloren en deze herinnering die ik niet kan uitzetten, is extreem vervelend” en “Het is al zwaar genoeg zonder dat mijn computer er me de hele tijd op wijst.”Niet de eerste keer

Al eerder ging Google op dit punt de mist in toen het in Google Buzz voor de gebruiker bepaalde wanneer een contact als ‘frequent’  kon worden bestempeld en bovendien jouw contactpersonen deelde met iedereen die jouw profiel bekeek. Dit leidde er onder meer toe dat een gebruiker een ‘Fuck You, Google’ blog heeft opgericht.

[Via: TechCrunch]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten