Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd 2013-11-04T16:31:50

Windows Phone 7 jailbreak toegestaan door Microsoft

Hi Young: Mobiel bellen voor kinderen

Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd

Google herinnering: “Bel pappa” valt verkeerd

Google sloeg gisteren de plank volledig mis met de Vaderdagherinnering, die ongetwijfeld goed bedoeld was.

Speciaal voor Vaderdag had Google de doodle aangepast op de website, bovendien had Google ook een herinnering op de website gezet met de tekst: “Bel je vader met Gmail”en in het chatscherm van Gmail was er ook geen ontkomen aan.

Openbaar of privé

Gebruikers zouden geen moeite hebben met het feit dat Google Vaderdag viert op de homepage omdat ze dat als openbare informatie zien. Wanneer ze echter zijn ingelogd in hun Gmail-account en dan op het bericht ‘Bel je vader met Gmail’ worden gewezen, zien zij dat als een bemoeienis in hun persoonlijk leven.

Pijnlijk

Bij een aantal gebruikers is deze Vaderdagspecial in het verkeerde keelgat geschoten en verschenen er pijnlijke reacties op diverse fora:  “Ik heb laatst mijn vader verloren en deze herinnering die ik niet kan uitzetten, is extreem vervelend” en “Het is al zwaar genoeg zonder dat mijn computer er me de hele tijd op wijst.”

Niet de eerste keer

Al eerder ging Google op dit punt de mist in toen het in Google Buzz voor de gebruiker bepaalde wanneer een contact als ‘frequent’  kon worden bestempeld en bovendien jouw contactpersonen deelde met iedereen die jouw profiel bekeek. Dit leidde er onder meer toe dat een gebruiker een ‘Fuck You, Google’ blog heeft opgericht.

[Via: TechCrunch]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord