Google in hoger beroep tegen machtsmisbruik-boete 2018-10-14T18:09:06

Duda: instellingen

Snapcrap-app houdt de straten schoon

Google in hoger beroep tegen machtsmisbruik-boete

Google in hoger beroep tegen machtsmisbruik-boete

Google vecht een eerdere megaboete rond machtsmisbruik met het Android-platform aan door in hoger beroep te gaan. Eerder eiste de Europese Commissie een recordbedrag van 4,34 miljard euro, maar Google legt zich daar niet zomaar bij neer.

Veruit de meeste smartphones draaien op Android, dat  voorzien is van Google's eigen apps. Zo is de standaard zoekmachine die van Google en is de standaard browser uiteraard Chrome. Omdat telefoonfabrikanten daarin geen keuze hebben als ze Android willen implementeren, ontstaat oneerlijke concurrentie. Gebruikers zijn minder geneigd andere zoekmachines en browsers te proberen.

Winkelen

Tegelijkertijd loopt er een zaak rond Google Shopping, waar ook sprake zou zijn van machtsmisbruik. Google toont namelijk eerst producten van winkels die betalen voor een plaatsje bovenin de zoekresultaten, daarna pas komen onafhankelijke sites aan bod. Deze miljardenboete wordt inmiddels ook aangevochten. In beide gevallen kan het nog jaren duren voor er duidelijkheid is.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord