Google: Je fotografeert vooral pizza's en huisdieren

© CIDimport

Google: Je fotografeert vooral pizza's en huisdieren

Geplaatst: 21 oktober 2015 - 06:20

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:29

Redactie ID.nl

Google maakt bekend dat Google Photos binnen vijf maanden al 100 miljoen maandelijkse gebruikers kent. Wist je dat er vooral foto's worden gemaakt van etenswaren en honden? Google wel.

De meeste foto's worden gemaakt van mensen, op de tweede plaats eindigen gerechten. En van alle dieren die gefotografeerd zijn, zijn honden het populairst.

Op bruiloften worden meer foto's gemaakt dan op concerten, verjaardagen of tijdens kerst. Parijs, New York en Barcelona zijn de steden die het vaakst op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Ook babyfoto's doen het goed.

In de top 10 van zaken die we fotograferen, eindigen ook stranden, bergen en de lucht hoog. Al bij al is er 3,720 terabyte vrijgehouden op smartphones, doordat foto's naar de cloud worden geüpload.

Hoe weet Google dat?

Google heeft niet al je foto's bekeken. Wel heeft het bedrijf software die het onderwerp op de foto kan inschatten. Dat is ook de reden waarom je in Google Photos bijvoorbeeld kan zoeken op het trefwoord 'hond', om al je foto's van honden te vinden.

Lees in onze workshop ook hoe je Google Photo's gebruikt om een backup van je foto's te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten