Google komt met speciale Play Store-sectie voor virtual reality-apps

© CIDimport

Google komt met speciale Play Store-sectie voor virtual reality-apps

Geplaatst: 11 december 2014 - 13:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Google heeft een speciale sectie in de Play Store ingericht die zich volledig richt op virtual reality-apps. Die zijn in eerste instantie bedoeld voor Googles eigen kartonnen VR-bril, de Cardboard, maar kunnen ook in andere goedkope virtuele brillen worden gebruikt.

Dat zegt Google op zijn eigen blog. Het bedrijf presenteerde enkele maanden geleden een vreemd stuk karton dat je in elkaar kon vouwen tot een doosje, da. Als je daar je smartphone in stopt, heb je je eigen virtual reality-bril zoals de Oculus Rift.

Apps

Daarvoor zijn wel apps nodig. Die waren er al een paar, maar nu pakt Google echt goed uit op het gebied van virtuele werelden. Het bedrijf heeft een speciale plek in de Play Store aangemaakt, waar alle apps in staan die geschikt zijn voor Cardboard. Dat zijn soms 'passieve' apps, zoals een driedimensionaal concert van Paul McCartney, maar er zijn games te spelen via externe controllers.

Ontwikkelaars

Daarnaast moet het ook voor de ontwikkelaars van apps makkelijker worden om nieuwe programma's te bouwen. Google heeft een speciale kit uitgebracht waarmee makkelijker virtual reality-apps kunnen worden gebouwd. Die moeten op alle Android-telefoons werken - ook al is de Cardboard speciaal bedoeld voor gebruik met de Nexus 5.

Spotgoedkoop

Google wil met deze ontwikkeling graag inspringen op de nieuwe trend van virtual reality. Het bedrijf wil de concurrentie aangaan met de Oculus Rift, dat onlangs door Facebook werd gekocht, en met Samsung dat de Gear VR-headset maakt. De Cardboard is echter een héél stuk goedkoper dan die fysieke headsets - waar je voor de Oculus Rift of de Gear VR een goede 200 of 300 euro betaalt, kost het stukje vouwbaar karton slechts 20 euro. Je kunt er zelfs zelf eentje maken voor nog minder.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten