© CIDimport

Google koopt makers slimme lepel

Geplaatst: 12 september 2014 - 10:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Redactie ID.nl

Google heeft Lift Labs overgenomen voor een niet nader benoemd bedrag, het bedrijf achter de slimme lepel Liftware. Deze helpt Parkinson-patiënten om eten stabieler naar de mond te brengen.

Om dat mogelijk te maken, meet de lepel de trillingen van de ledematen. Vervolgens maakt de gadget zelf een tegenbeweging die 70 procent van de beving annuleert.

Omdat Liftware bestaat uit twee delen, is de lepel er af te halen en te vervangen met andere handigheidjes. Zo is er al een vork-opzetstuk verkrijgbaar en komen er in de toekomst onder meer opzetstukken voor sleutel- en make-up accessoires bij.

Moonshots

Voor Google wordt het Liftware-team nu onderdeel van Google X. Dit onderzoekinstituut werkt aan wat Google 'moonshots' noemt, projecten die de wereld moeten veranderen. Google's zelfrijdende auto, internetballonnen en Glass maken er deel van uit.

Eerder werd al bekend dat Google's gefinancierde startup Calico werkt aan medicijnen tegen kanker en Alzheimer. Daarnaast brengt de internetgigant het gezonde menselijk lichaam in kaart met project Baseline.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten