Google lanceert Chrome Apps voor Mac OS X

© CIDimport

Google lanceert Chrome Apps voor Mac OS X

Geplaatst: 12 december 2013 - 12:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

Internetgigant Google heeft de aanval geopend op Apples downloadwinkel Mac App Store. Google bracht gisteravond namelijk Chrome Apps naar Apple-computers. Dit zijn programma’s voor de Mac, maar dan verkrijgbaar via de Chrome Web Store, de downloadwinkel van Google.

De Chrome Apps zijn volwaardige Mac-applicaties die te gebruiken zijn zonder dat daar een constante internetverbinding voor nodig is. Google brengt ook de Chrome App Launcher uit, een programma dat alle geïnstalleerde Chrome Apps bundelt en in een overzicht laat zien. Het gebruik van de Chrome App Launcher is echter niet verplicht om Chrome Apps te kunnen gebruiken, aldus Google

Veiligheid voorop

Google legt met de Chrome Apps de nadruk op integratie in het systeem en met mobiele apparaten. Ook veiligheid staat voorop, maar daarover verschillende de meningen van Google-gebruikers. De Chrome Apps en de Chrome App Launcher zijn vanaf nu gratis te downloaden via Google. Voor het gebruik van de apps is het installeren en het gebruiken van webbrowser Google Chrome verplicht. De Chrome Apps kun je hier downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten