Google Latitude met locatie-historie en -signalering

© CIDimport

Google Latitude met locatie-historie en -signalering

Geplaatst: 11 november 2009 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:48

Redactie ID.nl

Google breidt Latitude uit met een trackingfunctie, die de mogelijkheid biedt om bij te houden waar u bent geweest. Voor wie aan het rondreizen is of een mooie wandeling maakt, is het leuk om achteraf te kunnen zien waar je bent geweest. Schakel de Google Location History functie in en Google Maps zal de Latitude lokaties opslaan.

Google breidt Latitude uit met een trackingfunctie, die de mogelijkheid biedt om bij te houden waar u bent geweest.Voor wie aan het rondreizen is of een mooie wandeling maakt, is het leuk om achteraf te kunnen zien waar je bent geweest. Schakel de Google Location History functie in en Google Maps zal de Latitude lokaties opslaan. In Google Maps en Google Earth kan deze historie vervolgens zichtbaar worden gemaakt. Naar keuze kan de historie van de laatste trip of alle historie worden gewist. Alleen de eigen historie kan worden bekeken en is niet beschikbaar voor anderen, ook niet voor de vrienden die via Latitude wel toegang hebben tot uw huidige lokatie.

Een andere functie die Google toevoegt aan Latitude is een signaleringsfunctie voor vrienden in de buurt. Zodra een als vriend ingestelde Latitude gebruiker in de buurt komt wordt er een waarschuwing gegeven. Deze Google Location Alerts functie is nog in het bèta stadium.
Lattitude-gebruikers kunnen het hier zelf uitproberen.

Bron: Google blog

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten