Google maakt uitschrijven nieuwsbrieven gemakkelijker 2014-08-07T14:41:14

Jongeren verkiezen tekstberichten boven bellen

SexFit-gadget meet bedprestaties via bluetooth

Google maakt uitschrijven nieuwsbrieven gemakkelijker

Unsubscribe-knop naar boven getild

Google maakt uitschrijven nieuwsbrieven gemakkelijker

Google heeft een aanpassing gedaan in Gmail die het makkelijker maakt om je uit te laten schrijven voor nieuwsbrieven. Dat maakt het internetbedrijf zojuist bekend.

Waar bedrijven de uitschrijfknop van hun nieuwsbrief het liefst zo ver mogelijk onder aan de e-mail wegstoppen, introduceert Google nu een 'Unsubscribe'-knop direct naast het e-mailadres van de afzender.

Aanwinst

Volgens Google is de nieuwe knop voor iedereen een aanwinst. De verstuurders van e-mails lopen minder het risico dat ze terecht komen in de spam-folder en ontvangers hoeven zich niet meer de pleuris te zoeken. 

De knop wordt automatisch toegevoegd dankzij hetzelfde systeem dat Google gebruikt om e-mails te filteren in speciale inboxen voor promotie-mails en mails van sociale netwerken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord