Google onthult krachtigere Chromecast Ultra

© CIDimport

Google onthult krachtigere Chromecast Ultra

Geplaatst: 4 oktober 2016 - 14:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:59

Redactie ID.nl

Google heeft tijdens haar jaarlijkse evenement een nieuwe Chromecast onthuld; de Chromecast Ultra. De nieuwe Chromecast is een stuk krachtiger dan zijn voorgangers en zal hogere resoluties ondersteunen.

Hogere resoluties

De Chromecast Ultra ondersteunt 4K, HDR en Dolby Vision. Om deze hoge resoluties vloeiend af te spelen, is de Chromecast Ultra uitgerust met een ethernetpoort voor een snelle internetverbinding. Hoewel de Chromecast compact blijft, is het nieuwe Google-product 1,8 keer sneller dan zijn voorganger.

Deze prestaties brengen ook een nieuw prijskaartje met zich mee; de Chromecast Ultra gaat 69 dollar kosten en is dus iets duurder dan de standaard Chromecast. De nieuwe Chromecast is vanaf november beschikbaar en kan samenwerken met andere nieuwe producten van Google zoals Google Home.

Logo

De Chromecast Ultra zal bij aankoop op firmwarversie 1.21 draaien. Een leuk detail is het feit dat de nieuwe firmware het logo van Chromecast heeft vervangen met het Google “G” logo, welke ook te zien is op andere nieuwe producten van Google.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten