Google opent eBookstore in de VS

© CIDimport

Google opent eBookstore in de VS

Geplaatst: 7 december 2010 - 07:50

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:23

Redactie ID.nl

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten boeken kopen uit 's werelds grootste collectie ebooks.

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten boeken kopen uit 's werelds grootste collectie ebooks. Google heeft namelijk een eBookstore geopend, met daarin wereldwijde klassiekers en bestsellers van nu.

In Nederland moeten we het nog steeds doen met de gratis ebooks. Daaronder vallen boeken waarvan het auteursrecht inmiddels verlopen is. Wanneer de eBookstore, met Nederlandse boeken van nu, in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend. De boeken kunnen worden gelezen op de meeste ereaders, behalve de Kindle van Amazon.

Bij de Google eBookstore hoort ook een Google eBooks Web Reader, waarmee de boeken gekocht, gelezen en opgeslagen kunnen worden vanaf iedere computer met een internetverbinding. Vanaf uw mobiele telefoon kunt u straks boeken kopen en lezen met applicaties, die er al zijn voor Android en Apple's iOS. Doordat alles 'in the cloud' wordt opgeslagen, kunt u straks makkelijk van toestel wisselen en gewoon verder lezen waar u was gebleven.

Google Books is gestart in 2004 om alle informatie in boeken wereldwijd toegankelijk te maken voor iedereen. Inmiddels heeft Google meer dan 15 miljoen boeken gedigitaliseerd, afkomstig van meer dan 35.000 uitgevers, 40 bibliotheken, uit meer dan 100 landen en in meer dan 400 talen. Naast de zoekmachine voor Books, komt nu op dezelfde pagina een zoekmachine voor de eBookstore.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten