Google opent eBookstore in de VS 2013-11-04T16:41:14

We hebben een winnaar!

Pas op met Goo.gl linkjes op Twitter!

Google opent eBookstore in de VS

Google opent eBookstore in de VS

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten boeken kopen uit 's werelds grootste collectie ebooks.

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten boeken kopen uit 's werelds grootste collectie ebooks. Google heeft namelijk een eBookstore geopend, met daarin wereldwijde klassiekers en bestsellers van nu.

In Nederland moeten we het nog steeds doen met de gratis ebooks. Daaronder vallen boeken waarvan het auteursrecht inmiddels verlopen is. Wanneer de eBookstore, met Nederlandse boeken van nu, in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend. De boeken kunnen worden gelezen op de meeste ereaders, behalve de Kindle van Amazon.

Bij de Google eBookstore hoort ook een Google eBooks Web Reader, waarmee de boeken gekocht, gelezen en opgeslagen kunnen worden vanaf iedere computer met een internetverbinding. Vanaf uw mobiele telefoon kunt u straks boeken kopen en lezen met applicaties, die er al zijn voor Android en Apple's iOS. Doordat alles 'in the cloud' wordt opgeslagen, kunt u straks makkelijk van toestel wisselen en gewoon verder lezen waar u was gebleven.

Google Books is gestart in 2004 om alle informatie in boeken wereldwijd toegankelijk te maken voor iedereen. Inmiddels heeft Google meer dan 15 miljoen boeken gedigitaliseerd, afkomstig van meer dan 35.000 uitgevers, 40 bibliotheken, uit meer dan 100 landen en in meer dan 400 talen. Naast de zoekmachine voor Books, komt nu op dezelfde pagina een zoekmachine voor de eBookstore.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord