Google patenteert techniek voor doorzoekbare herinneringen-database 2015-07-24T12:02:38

Geavanceerde screenshots maken met Hypersnap (1): Overzicht

Hou het droog met de Runphones Wireless

Google patenteert techniek voor doorzoekbare herinneringen-database

Google patenteert techniek voor doorzoekbare herinneringen-database

Google heeft een patent toegewezen gekregen voor een doorzoekbare videodatabase die je herinneringen laat vinden en voor je ogen opnieuw af laat spelen met Google Glass.

Het gaat daarbij om video's die je eerder al hebt gemaakt met de wearable. Deze kunnen automatisch worden doorgestuurd naar een smartphone, waarna ze in de cloud worden opgeslagen.

Deze video's zijn ook te delen met anderen, zodat die door jouw ogen een gebeurtenis kunnen meemaken alsof ze er zelf bij waren. Zodra ze de video afspelen op hun eigen Glass, tenminste.

Trefwoord

Overigens vind je een soortgelijke techniek al in Google Photos. Je kan daar ook op trefwoorden zoeken zoals bijvoorbeeld 'hond,' om al je foto's van honden terug te vinden. Hetzelfde zou gelden voor de video's die je maakt. 

Het nieuwe patent suggereert dat de bril constant video aan het opnemen is, zodat je een herinneringen-database kan opbouwen. Maar om de accu te besparen, kan je er ook voor kiezen dat er pas opgenomen wordt wanneer de wearable merkt dat je op een populaire locatie (als een museum) bent.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord