Google patenteert techniek voor doorzoekbare herinneringen-database

© CIDimport

Google patenteert techniek voor doorzoekbare herinneringen-database

Geplaatst: 24 juli 2015 - 08:02

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:11

Redactie ID.nl

Google heeft een patent toegewezen gekregen voor een doorzoekbare videodatabase die je herinneringen laat vinden en voor je ogen opnieuw af laat spelen met Google Glass.

Het gaat daarbij om video's die je eerder al hebt gemaakt met de wearable. Deze kunnen automatisch worden doorgestuurd naar een smartphone, waarna ze in de cloud worden opgeslagen.

Deze video's zijn ook te delen met anderen, zodat die door jouw ogen een gebeurtenis kunnen meemaken alsof ze er zelf bij waren. Zodra ze de video afspelen op hun eigen Glass, tenminste.

Trefwoord

Overigens vind je een soortgelijke techniek al in Google Photos. Je kan daar ook op trefwoorden zoeken zoals bijvoorbeeld 'hond,' om al je foto's van honden terug te vinden. Hetzelfde zou gelden voor de video's die je maakt. 

Het nieuwe patent suggereert dat de bril constant video aan het opnemen is, zodat je een herinneringen-database kan opbouwen. Maar om de accu te besparen, kan je er ook voor kiezen dat er pas opgenomen wordt wanneer de wearable merkt dat je op een populaire locatie (als een museum) bent.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten