Google Plus op de schop met nieuw design 2015-11-18T09:36:32

Review: Samsung U24E590D

Corsair komt met stil keyboard Strafe RGB Silent

Google Plus op de schop met nieuw design

Google Plus op de schop met nieuw design

Hoewel Google Plus nooit de Facebook-killer is geworden die Google ooit hoopte, is het sociale netwerk nog altijd niet opgegeven. Dat blijkt vandaag maar weer eens: Google Plus krijgt een flinke make-over.

De metamorfose is niet alleen aan de oppervlakte, hoewel de nieuwe look de dienst wel een frissere uitstraling geeft. Het netwerk sluit nu beter aan bij de recente Android-versies en andere diensten van Google, dankzij Material Design.

De nieuwe Google Plus focust zich vooral op Collecties en Communities. Overige functies nemen een stapje terug, waardoor het sociale netwerk met name op mobiele apparaten sneller kan laden.

Foto's en discussies

Collecties wordt vooral gebruikt voor het delen van foto's, terwijl Communities draait om discussies rond een bepaald thema. Volgens Google werden deze twee functies het meeste gebruikt in Google Plus, en daarom hebben ze nu een prominentere plek gekregen.

Google rolt de dienst langzaam maar zeker uit. Eerst voor de desktopversie, daarna naar Android en iOS.

Het kan daardoor zijn dat je het nieuwe design nog niet direct kunt uitproberen. Uiteindelijk moet de nieuwe Google Plus echter de standaard worden voor iedere gebruiker.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord