Google presenteert nieuwe Nexus 6-smartphone

© CIDimport

Google presenteert nieuwe Nexus 6-smartphone

Geplaatst: 16 oktober 2014 - 06:07

Aangepast: 17 november 2022 - 08:35

Redactie ID.nl

Google heeft de nieuwste Nexus-smartphone gepresenteerd. De Nexus 6 gaat draaien op Android Lollipop, maar is redelijk duur in vergelijking met zijn voorgangers...

Scherm

De nieuwe Nexus krijgt een scherm van net iets minder dan 6 inch (5,96"), en heeft een resolutie van 2560 x 1440. De telefoon wordt gebouwd door een divisie van Motorola, dat door Google 2 jaar geleden werd overgenomen.

Snelle processor

Naast het grote scherm heeft de Nexus nog veel andere goede specificaties, zoals een snelle Snapdragon 805-processor van 2,7 GHz en 3 GB aan werkgeheugen. Bovendien heeft de Nexus een sterke accu van 3220mAh die het makkelijk een dag volhoudt. De camera van het toestel heeft 13 megapixels, en op de voorzijde van het toestel zit een 2 megapixel-camera.
br />

Lage Hoge prijs

De Nexus-lijn stond altijd bekend om zijn waanzinnig lage prijzen, met name omdat de Android-toestellen door Google zelf werden ontworpen. Daardoor kon het bedrijf de telefoons maken met dezelfde specs als alle andere high-end-telefoons, maar met een prijs die een derde lager ligt.

De Nexus 6 wordt anders, want het toestel gaat maar liefst 649 dollar (500 euro) kosten. Het is niet duidelijk waarom Google de prijs van zijn telefoon zo hoog maakt, maar daarmee komt het wel meer in de buurt van de concurrentie.

Te koop

De Nexus 6 gaat op 29 oktober in de voorverkoop in Amerika, maar over een Nederlandse release is nog niets definitief bekend. Wel zegt Google dat het toestel "nog dit jaar" internationaal te koop is. De Nederlandse prijzen zijn dus ook niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten