Google strijdt tegen piraten 2013-11-04T15:59:16

Piratenpartij: Colleges gratis online zetten

ING blokkeert accounts Dorifel-virus slachtoffers

Google strijdt tegen piraten

Google strijdt tegen piraten

Google gaat zijn algoritme aanpassen zodat mogelijke illegale content lager scoort in de zoekresultaten dan legale content.

Het systeem zou gebruikmaken van ‘verzoeken tot verwijdering’  of klachten van entertainmentbedrijven. Uiteraard zijn de entertainmentbedrijven blij met dit besluit. Google geeft aan dat het pas tot verwijdering overgaat wanneer de rechthebbende van het origineel een verzoek daartoe doet.  Het algoritme zorgt voor lagere rankings voor content die mogelijk illegaal is. Google geeft aan dat zoekresultaten die laag scoren niet perse hoeft te betekenen dat het illegaal is.

Vanaf volgende week wordt het nieuwe algoritme actief. Er zijn de afgelopen maand al meer dan vier miljoen klachten ingediend om content uit de zoekresultaten te verwijderen.

[Via: Fudzilla]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord