Google topman stapt op bij Apple 2013-11-04T17:13:39

Vijf attracties zijn gekozen voor Google Streetview

Voortbestaan Skype misschien in gevaar

Google topman stapt op bij Apple

Google topman stapt op bij Apple

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple vanwege het toenemende aantal belangenconflicten. Dat Schmidt aftreedt komt niet als een verrassing.

Eric Schmidt, de algemeen directeur van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple vanwege het toenemende aantal belangenconflicten. Dat Schmidt aftreedt komt niet als een verrassing. Eerder had de beurstoezichthouder FTC al gemeld dat zij de positie van Schmidt nader wilden gaan onderzoeken.

Google en Apple lijken het de laatste tijd iets minder goed met elkaar te kunnen vinden. Recent kwam nog in het nieuws dat Apple de voice-applicatie van Google voor de iPhone geweerd heeft uit zijn App Store. Reden hiervoor is dat het te direct zou concurreren met de eigen belapplicatie.

Bij besprekingen in de raad van bestuur over de iPhone was Schmidt nooit aanwezig. Maar er speelt meer. Vorige maand kondigde Google bijvoorbeeld ook een besturingssysteem voor pc's aan, Chrome OS. Dat zou niet alleen concurreren met Microsoft Windows, maar ook met Mac OS van Apple.

Steve Jobs, topman bij Apple, laat in een statement het volgende weten over het opstappen van Eric Schmidt: "Nu Google verschillende kernmarkten van Apple betreedt met Android en nu Chrome OS, wordt Eric minder effectief als bestuurslid, omdat hij zich tijdens een nog groter deel van onze vergaderingen moet terugtrekken vanwege potentiële belangenconflicten." 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord