Google trekt stekker uit e-maildienst Inbox

© CIDimport

Google trekt stekker uit e-maildienst Inbox

Geplaatst: 17 september 2018 - 06:19

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Randolf Bouwma

Google trekt begin volgend jaar de stekker uit de experimentele e-maildienst Inbox. Inmiddels zijn veel functies van Inbox ook in Gmail beschikbaar, waardoor het volgens Google geen nut heeft om beide diensten te onderhouden.

Google trekt stekker uit e-maildienst Inbox

Inbox by Gmail lanceerde in 2014 met als doel een overzichtelijkere inbox aan te bieden. De focus lag dan ook op het reorganiseren van inkomende mailtjes, zowel handmatig als automatisch.

Zo introduceerde Inbox de mogelijkheid om meldingen van mails uit te stellen of later opnieuw te krijgen (oftewel te 'snoozen'), en had het een intelligente auto-reply-functie. Beide zijn nu onderdeel van het vernieuwde Gmail.

Maart 2019

Hoeveel gebruikers Inbox nu heeft, is niet precies bekend. Maar het zal slechts een fractie zijn van alle Gmail-gebruikers, dat zijn er al meer dan een miljard. Neemt niet weg dat fans van Inbox niet bepaald blij zijn met het besluit van Google.

Hoe het ook zij, ze kunnen de dienst nog tot maart 2019 blijven gebruiken. Daarna maken ze weer de overstap terug naar Gmail.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten