Google verontschuldigt zich voor aanstootgevende foto

© CIDimport

Google verontschuldigt zich voor aanstootgevende foto

Geplaatst: 25 november 2009 - 08:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:39

Redactie ID.nl

Wie zoekt op afbeeldingen van de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama ziet een tamelijk beledigende foto bij de eerste zoekresultaten.

Wie zoekt op afbeeldingen van de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama ziet een tamelijk beledigende foto bij de eerste zoekresultaten. Google heeft daarboven prompt een tekstadvertentie geplaatst met de kop ‘Offensive Search Results', waarbij de zoekgigant toegeeft dat de zoekresultaten aanstootgevend kunnen zijn.

Boven de afbeeldingen van Michelle Obama staat de Google ad Offensive Search Results, die naar een brief linkt waarin Google zijn zoekresultaten uitlegt. Deze zijn afhankelijk van duizenden factoren die de ranking van een website bepalen. Ook stelt Google niet zomaar zoekresultaten te verwijderen omdat er simpelweg klachten over zijn. Alleen als webpagina's in strijd zijn met de wet of als de eigen regels worden overtreden, laat Google pagina's weg uit de zoekresultaten.

Al eerder bood Google zijn verontschuldigingen aan voor eigen zoekresultaten. In 2004 leidde de zoekterm ‘Jew' naar een anti-semitische site.

Bron: The Associated Press

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten